Povestea Dona Kyros

Dona Kyros reprezintă universul femeii moderne, o călătorie vestimentară între momente de liniște și de aventură, de eleganță rezervată sau de distracție. O călătorie potrivită fiecărui moment din viața unei femei, pentru care își pune în bagaje și rochii de seară senzuale, și ținute potrivite activităților de peste zi dar și tricouri jucăușe. O călătorie în care poți pleca și pe o insulă romantică dar și cu copiii într-un parc de distracții.

 

Femeia Dona Kyros reușește să le facă pe toate și se bucură de fiecare moment alert, de fiecare moment calm, de fiecare clipă de energie și de fiecare clipă de relaxare, iar creațiile reușesc să pună în valoare personalitatea acestei femei, cu multiple valențe: femeie independentă, soție iubitoare, mamă grijulie, îmbinate perfect cu trăsăturile trupului feminin.

 

Unicitatea fiecărei femei – acesta este lucrul care contează, iar Dona Kyros nu înseamnă doar creații unice, sfat profesionist și calculat în materie de modă, ci și un sfat prietenesc, bine gândit, special pentru fiecare femeie în parte și cerințele corpului ei.

 

Fie ca este vorba de o vizită la showroom, fie că vorbim despre comenzi on-line, nimic nu se face la întâmplare. Ținutele nu sunt fabricate în mod automat, cu măsuri standard, ci vor fi adaptate perfect pentru a complimenta frumusețea specifică fiecărei femei. În doar câteva ore, de întâlnire reală sau virtuală, pot fi alese ținute pentru un sezon întreg. Iată un plus de timp (de care avem atâta nevoie) într-o lume agitată.

 

Dincolo de materialele de cea mai bună calitate, imprimate sau lucrate după imaginația designerului, creațiile pictate manual ocupă un loc important în lumea Dona Kyros. Astfel, hainele devin artă, iar arta se potrivește atât de bine cu universul minunat al Femeii! În plus, conceptul artistic se poate armoniza cu dorințele fiecărei femei în parte având în vedere că personalizarea desenelor este posibilă oricând.

 

Stilul tău își găsește corespondentul în linia de creații Dona Kyros, te poate descrie așa cum dorești să fii văzută, îți poate dărui ocazia de a-ți arăta personalitatea și starea de spirit fie prin eleganța unei rochii pictate, fie prin nuanța ludică unui tricou colorat. Indiferent de starea de spirit, esența creațiilor Dona Kyros ești tu. Unică. Specială.

 

Dona Kyros nu vrea să te schimbe, doar iți arată cât din tine mai este de descoperit!

 

INTERVIU CU ROXANA CHIROIU BOTEANU, DESIGNER VESTIMENTAR, CREATOAREA BRANDULUI

DONA KYROS

 

Reporter: Cum a început totul?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Povestea Dona Kyros începe cu mulți ani în urmă, într-o cămăruță lângă Parcul Obor, cu 3 fete, 3 mașini de cusut și cu siguranța că voi înfăptui ceea ce am știut în adâncul sufletului dintotdeauna: că voi face haine care să aibă căutare și succes.

 

Reporter: De când aveți pasiunea pentru haine/modă/fashion?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Cu pasiunea asta m-am născut. Atunci când eram foarte mică, făceam haine pentru păpuși. Erau modele complicate, paltoane cu guler și manșete de blană, cordoane sofisticate și broșe făcute din nasturi. Toată copilăria m-am jucat cu o păpușă gen Barbie, pentru că proporțiile ei erau asemănătoare cu cele ale corpului uman. Nu aveam mașină de cusut și puneam o ață lungă, care mereu se încurca, iar bunica mea, croitoreasă fiind, râdea de mine și-mi spunea că ,,ața lungă este pentru croitorii leneși”. Apoi, când eram în clasa a 6-a am primit cadou de la părinți o mașină de cusut, care a fost o piatră de hotar în viața mea de atunci. Am început să-mi fac haine de dimineață până seară. Eram foarte fericită că puteam să transpun în practică toate ideile și visele mele.

 

Reporter: Care au fost pașii pe care i-ați făcut în afacerea dumneavoastră până ați ajuns aici?

Roxana Chiroiu-Dona Kyros: Facultatea a urmat natural: Industrie Ușoară -Textile. După care, primul post a fost la Apaca, pe atunci Academia Confecțiilor din România, unde am învățat mecanismele și mentalitatea greilor din industria ușoară. În scurt timp am considerat că sunt pregătită să-mi deschid propria firmă și timp îndelungat am produs și vândut cu succes milioane de bucăți – haine de serie.

După atâta experiență acumulată în domeniu a venit firesc dorința de a-mi cunoaște clientele, de a purta discuții încântătoare care să aibă ca rezultat o rochie pe comandă, potrivită personalității fiecăreia. Așa au apărut întâlnirile de socializare între prietene care au loc în fiecare sâmbătă la showroom-ul nostru și unde, degajat și confortabil, probăm tinute și accesorii în armonie cu dispoziția fiecăreia. Prietenele care vin la aceste întâlniri revin cu plăcere cât de des pot pentru a se simți răsfățate și, nu în ultimul rând, pentru a trăi experiența de model pentru o zi.

 

Reporter: Ce înseamnă Dona Kyros?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Dona Kyros sunt eu. De ce Kyros? Pentru că bunicii soțului meu erau greci și se numeau Kyros. A devenit ”Chiroiu” prin românizarea numelui.

 

 

Reporter: Știu că ați făcut ateliere de modă pentru copii, ce i-ați învățat? De asemenea, să ne dați detalii despre locație, dată și unde se pot înscrie și alți participanți.

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Acesta este proiectul meu de suflet. Se numește Curs de Design Vestimentar pentru Copii și s-a născut din interesul fetițelor mele gemene pentru modă. Fetele mele, când au un moment liber, creează tot felul de modele și sunt atrase de orice informație din domeniul modei. Astfel, m-am gândit să ofer tuturor copiilor cu preocupări similare posibilitatea de a afla secretele hainelor. Cursul este ținut de o bună prietenă de-a mea, artistul plastic Mariana Cimpeanu, care predă elemente de culoare, formă, istoria modei și schița siluetei umane. Astfel, la finalul cursului, fiecare cursant are o mapă cu creațiile sale. Marea bucurie a copiilor este atunci când își văd transpusă creația din schiță în realitate, transformare care are loc în atelierul Dona Kyros. Finalul cursului este prezentarea de modă, în care fiecare cursant defilează cu propria creație. Cursul are loc în incinta show-roomului nostru.

 

Reporter: Cine poartă Dona Kyros?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Femeia contemporană și, de ce nu, independentă, care își dorește libertate de mișcare la birou, lejeritate și sex appeal, care este sigură pe ea și emană distincție oriunde s-ar afla.

 

Reporter: De unde vă inspirați atunci când faceți o nouă colecție?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: În general, inspirația se bazează pe sentimentele și dorințele mele interioare. De exemplu, după iarnă, am nevoie de multă culoare și bucurie. Nu întâmplător colecția din primăvara aceasta este foarte colorată.

 

Reporter: Ce ne puteți spune despre noua colecție, cea de primăvară?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Un singur cuvânt: culoare… de care avem toți nevoie atât în suflete cât și in jurul nostru.

 

Reporter: De ce site cu vânzare on-line?

Roxana Chiroiu – Dona Kyros: Ideea de a face un site cu vânzare on-line a venit natural, ca răspuns la dorința doamnelor și domnișoarelor care sunt clientele noastre, cunosc calitatea produselor, dar sunt foarte ocupate și nu pot veni atât de des cât și-ar dori în showroomul nostru. De asemenea, sunt foarte multe persoane care ne admiră creațiile, nu sunt din București și și-ar dori să le poarte și să trăiască experiența Dona Kyros. Scopul meu este de a îmbunătăți și completa serviciile către actualii clienți și, de ce nu, atragerea de noi clienți.